moebler-til-haven

Billige havemøbler – hvilke skal man vælge?

12. september 2017

Mange tror – fejlagtigt – at kvalitetshavemøbler er relative dyre. Men sandheden er faktisk en helt anden. Man kan nemlig sagtens få billige havemøbler, som samtidig er gennemsyret af kvalitet. Det, man imidlertid skal holde øje med, er havemøblernes træsort eller plastmateriale. Hvor meget skal de vedligeholdes, og hvornår er det en god idé at sætte dem tilbage i skuret eller garagen, når sommeren atter går på hæld?

Billige havemøbler som passer til din have

Èn ting er at finde nogle billige havemøbler, som er komfortable og pæne. En anden ting er, at vælge nogle havemøbler som også passer til havens udtryk og atmosfære. Hvis man eksempelvis har en meget minimalistisk have med dertilhørende få enkle bede og velholdt turfgrass, så vil havemøbler med skrigende pangfarver nok ikke være at foretrække. Hér bør man i stedet vælge nogle funktionelle og minimalistiske havemøbler i neutrale farver, som nemt falder til i den velholdte og enkle have.

Det forholder sig noget anderledes i forhold til den klassiske mormor-have. I en mormor-have må der gerne være lidt skvalderkål og alt ukrudten behøver ikke nødvendigvis at være blevet fjernet med roundup. Ikke desto mindre er mormor-haven – som regel – stadig velholdt. Der er bare typisk mange flere snoede, hyggelige kroge, men også mange flere bede, som består af alle de traditionelle stauder og løgplanter som: stokroser, bonderoser, tulipaner, påskeliljer mv. Derfor er det i mormor-haven – eksempelvis – meget mere accepteret at få havemøbler i forskellige farvekombinationer, samt havemøbler der ellers har kant og stikker ud fra mængden. Fælles for både den minimalistiske have og mormor-haven er dog, at de helt klassiske havemøbler passer til begge slags haver, hvorfor man aldrig kan gå helt galt i byen ved at vælge de klassiske havemøbler.  

Klassiske havemøbler

Der findes rigtige mange forskellige billige havemøbler, som både er moderne og af høj kvalitet. Hvis man eksempelvis vil have nogle havemøbler, som holder i rigtige mange år, så er havemøbler af teaktræ et rigtig godt bud. Teaktræ er én af de hårdeste træsorter der findes, da træet har en høj koncentration af harpiks, hvilket gør teaktræet meget modstandsdygtigt overfor det – til tider – lunefulde danske forårs- og sommervejr. Ydermere er teaktræ meget nemt at vedligeholde. Det skyldes ikke mindst, at det blot skal olieres ca. 1 gang om året. Hvis man undlader at gøre dette, vil teaktræet med tiden få en lidt trist, grålig farve, men træet vil ikke decideret rådne, hvis man nu glemmer at oliere det. Havemøbler i teaktræ kan fås til priser som spænder fra fra under 1000 kr. og opefter, hvorfor der der altså ikke er tale om havemøbler, som decideret springer budgettet.   

Udover havemøbler i teaktræ findes der også mange andre klassiske havemøbler, som er værd at tage i betragtning; bl.a. hvide havemøbler. Hvide havemøbler er nærmest et dansk nationalklenodie, som mange danskere forbinder med sol sommer og glade sommerdage. Hvide havemøbler skal imidlertid vedligeholdes ofte, hvorfor de bl.a. skal males 1 til 2 gange om året. Malingen sørger for, at der sker en form for forsegling af træet, så træet ikke rådner.

moebler-til-haven